söndag 26 april 2015

Den svenska modellen har tjänat oss väl #1

Det här är början på en ny serie som samlar tillfällen där svenska politiker döljer sig bakom den ofattbart bakåtvända och meningslösa floskeln "Den svenska modellen har tjänat oss väl" för att motivera sin ovilja att agera. Eller apati. Eller lathet. Kalla the va thu vill (enl Alejandro Fuentes Bergström).

Mehmet Kaplan har goda odds att få coverage här igen framöver:
-------------------

Intervjuare: "(Funderar du på att)... minska kraven på detaljplaner för att snabba på byggprocessen?"

Mehmet Kaplan: "Här är det viktigt...för det regelverket vi har i Sverige har ju...ääh...gynnat vårt land väl! Vi bygger städer på sånt sätt som faktiskt gör att Sverige rankas som det bästa landet ofta i världen att leva och bo i *...men samtidigt så har vi ett krav också på att det ska byggas fler bostäder som människor med normala inkomster kan efterfråga och den här frågan stöts och blöts i olika utredningar och de pågår i detta nu och den bostadsplaneringskommité som kommer tillbaks med förslag till mig kommer att ha ett antal förslag förhoppningsvis och utifrån det så kan jag gå vidare....

Intervjuare: "Det är väldigt många utredningar men när kommer det plötsligt trilla in besked på de här frågorna (...)?" (...)

Och så vidare.


* Kaplanköping:
I tredje huset i andra raden till vänster kommer det snart att öppna ett franskt bageri och den livliga dagliga bondmarknaden mellan rad 3 och 4 (vertikalt sett) till höger attraherar alltfler ur den blandade invånargruppen. Många expats från central- och västeuropa bor här och berömmer den unika urbana atmosfären.
KTH Arkitektur: Här utbildas Sveriges stadsbyggarelit (tom 2015). En vågad och påkostad design med förbild på Alexanderplatz i Berlin skvallrar om institutionens anda och ger oss en upphetsande försmak av kommande arkitektoniska stordåd.


Källa: P1 lördagsintervju 150404: Kan du få fart på byggandet, Mehmet Kaplan?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar